Appartement op Ameland

K A A P 4 4

Oosterhiemweg 1-44
9161 CZ Hollum (Ameland)

kaap44@gmail.com

U vaart naar Ameland met de 'Oerd', of zoals hier, met de 'Sier'

Holwerd: De veerdam naar de boot

Als u dit ziet, bent u bijna op de plek van
bestemming: Hotel-Resort de Amelander Kaap

Met de auto naar de boot

U kunt er voor kiezen om uw auto mee te nemen naar het eiland, of om uw auto achter te laten op het parkeerterrein vlakbij de veerboot.
Op de veerdam kunt u op het grote onoverdekte parkeerterrein of in de parkeergarage parkeren. Hier staan met uw auto kost € 4,50 per dag. Het parkeerterrein is dertig minuten voor het vertrek van de veerboot geopend en gaat vijftien minuten na aankomst van de laatste boot dicht. Betalen kan bij de betaalautomaten, maar wie slim is houdt bij het opgaan van het parkeerterrein zijn creditcard gereed. Daarmee kunt u inchecken en bij vertrek afrekenen, zonder dat u moet wachten bij de betaalautomaten. Bij de betaalautomaten kunt u betalen met chipknip, creditcard en contant geld, maar pinnen is niet mogelijk.

Met trein en bus naar de boot

Ameland is goed te bereiken door vanaf NS-station Leeuwarden met de bus (lijn 66) naar de veerdam in Holwerd te reizen. U stapt uit bij de terminal. OV-reisinformatie: https://www.9292ov.nl/.

De overtocht

Kaartjes voor de bootverbinding Holwerd – Ameland v.v. kunt u kopen aan het loket van Wagenborg in Holwerd, maar ook online. Dit bespaart wachttijd aan de kassa. Ook uw autoreservering kunt u online regelen. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Neemt u de auto niet mee, dan hoeft u niet te reserveren. Fietsen en motorvoertuigen kunnen ook worden meegenomen op de boot. Ook hiervoor kunt u online-tickets kopen. Voor een overtocht met de auto is het verstandig altijd te reserveren. U kunt hiervoor bellen met de reserveringslijn van Wagenborg: (0519) 546111. Ga voor meer informatie over vertrektijden, actuele informatie, reserveringen naar: https://www.wpd.nl/.

Openbaar vervoer op Ameland

De bus biedt u goede mogelijkheden om u op Ameland te verplaatsen. Een buskaart koopt u gemakkelijk en snel bij de buschauffeur. De OV-chipkaart en de strippenkaart kunt u thuis laten, want die zijn niet geldig op Ameland.

  • Een meerdaags eiland retour voor één heen- en één terugreis. Deze is het hele jaar geldig.
  • Voor € 1,50 van dorp naar het volgende dorp reizen. Vervoer van en naar de boot valt hier buiten.
  • Een dagkaart kost  € 6,50 p.p voor een gehele dag onbeperkt reizen met de lijndienstbus.
  • Een dagkaart voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar kost € 4,50 p.p.